L’estiu de l’anglès

Autora: Carme Riera
Proa, 2006 – 166 pàg.
Reg. 16.256 – N Rie

Vostè parla anglès? Recorda quin mètode va seguir per aprendre'n? O potser no en sap i, malgrat intentar-ho, mai no ha passat d'I love you… Tant si en sap com si no, aquesta novel·la l'interessarà i se sentirà còmplice de la seva protagonista, una agent immobiliària de Barcelona, cansada de comprovar com el seu desconeixement de l'anglès entrebanca la seva aspiració d'ascens professional. Per això decideix sacrificar les vacances d'agost, s'inscriu en un curs d'immersió, viatja fins a un poble perdut d'Anglaterra i s'instal·la a casa de la professora Grose, una dona peculiar que viu aïllada al mig del camp.
L'estiu de l'anglès és una novel·la que ens atrapa des de la primera pàgina i no ens permet deixar-la fins al final. Divertits, d'una banda, per les seves dosis d'humor, i horroritzats, d'una altra, pels mètodes de Mrs. Grose i la revenja de la seva alumna.

Carme Riera (1948) es va donar a conèixer el 1975 amb Te deix, amor, la mar com a penyora, un recull de contes que no ha deixat de reeditar-se. Ha publicat diverses novel·les, entre les quals destaquen Dins el darrer blau (1994, premis Josep Pla, Nacional de Narrativa, Crexells, Lletra d'Or i premi Vittorini a la millor novel·la estrangera publicada a Itàlia l'any 2000) i Cap al cel obert (2000, premi de la crítica Serra d'Or), totes dues – de caire històric – fan referència als jueus conversos mallorquins. L'any 2003 va rebre el premi Sant Jordi de novel·la per La meitat de l'ànima. La seva obra ha estat traduïda al castellà, el grec, el neerlandès, l'alemany, l'anglès, el francès, el rus, l'italià, el portuguès, el romanès, l'hebreu i l'eslovac. L'any 2001 li va ser atorgat el premi Nacional de Cultura.

[@more@]

Quant a bibliosort

Av. Comtes del Pallars, 41 25560 SORT (Lleida) Tel. 973 621 066 Fax 973 620 064 biblioteca@sort.cat De dilluns a divendres, de 17 a 21 h
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: L’estiu de l’anglès

  1. JosepArnau diu:

    He llegit alguns llibres de la Carme Riera i m’han encantat, aquest sembla prou recomenable tambe.

  2. Rosendo diu:

    Em fa l’efecte que normalment els fa més “seriosos” i que aquest s’aparta d’aquesta línia i fa una cosa més “per tots els públics”… i que com són poquetes pàgines, segur que es deixa llegir de seguida! 🙂

Els comentaris estan tancats.