Nova pàgina web de la Biblioteca Municipal

bibliosort

La Biblioteca Municipal de Sort, en el seu afany per innovar i posar el seu fons a disposició dels usuaris allà on estiguin, ofereix un servei d'informació actualitzada a través de la seva pàgina web, ubicada a www.bibliosort.cat, convertint-se d'aquesta manera en una de les biblioteques públiques pioneres en el nostre àmbit territorial a gaudir del seu propi domini a Internet. La pàgina web de la Biblioteca, que s'ha creat i dissenyat utilitzant eines web gratuïtes i a l'abast de tothom (WordPress, Flickr i d'altres) disposa, entre d'altres, d'accès a les novetats dels fons bibliogràfic, directori d'enllaços, informació sobre els serveis, etcètera…

Així, accedint al mòdul de Preguntes més freqüents, disponible en castellà i català, els nous usuaris de la Biblioteca poden conèixer la seva ubicació, els horaris d'obertura i la normativa de préstec, així com les dades necessàries per fer-se el carnet de lector de la biblioteca, servei gratuït que no suposa cap despesa ni complicació per l'usuari.

D'altra banda, al menú principal hom hi pot accedir al llistat de novetats del fons bibliogràfic i audiovisual de la Biblioteca, que s'actualitza diàriament. A més, si el que és desitja és consultar el fons disponible, hom pot consultar les diferents disciplines temàtiques al menú de categories o bé utilitzar l'eina de recerca. Cal destacar que aquesta eina permet accedir a informació completa sobre el contingut del llibre o audiovisual i permet descarregar-se una imatge d'alta resolució de la portada o coberta, a diferència de la majoria de catàlegs que t'ofereixen només les dades bàsiques sobre autoria, peu d'imprenta, etcètera. En el cas de les pel·lícules, per exemple, un enllaç directe et permet accedir a la pàgina oficial, amb tràilers, fotografies i altres utilitats. De moment, però, aquestes eines només són disponibles pel fons que s'ha bolcat a la web des de la seva creació i posada en funcionament, l'estiu passat, amb la intenció a mig i llarg termini de bolcar-hi tots els registres del catàleg començant per la col·lecció local (llibres, revistes i vídeos sobre el municipi de Sort i el Pallars Sobirà).

També es troba disponible en aquest apartat l'anomenat Quiosc virtual, també d'actualització diària i on els usuaris de la pàgina web poden conèixer les revistes que s'han incorporat aquell dia al fons de la Biblioteca i accedir directament, via les respectives pàgina web, als directoris o resums de continguts, de manera que des de casa seva poden esbrinar si en una revista determinada hi ha un article o informació del seu interès i emportar-se-la en préstec si hi ha disponibilitat.

Com a serveis addicionals, a la pàgina web de la Biblioteca Municipal de Sort també es pot trobar un directori d'enllaços a pàgines web del municipi de Sort i del Pallars Sobirà, en continu creixement, així com d'editorials o autors que poden ser d'interès pels nostres usuaris. A més, l'enllaç directe als titulars del servei de notícies Sort Actual permet un accés constant i actualitzat a les informacions sobre el municipi de Sort, que es poden consultar també a la seva pròpia pàgina web. Finalment, també hi trobareu un enllaç directe al portal de les biblioteques públiques de la Generalitat de Catalunya, amb una gran varietat de recursos en línia.

En aquesta pàgina web es pretén fomentar la interactivitat amb els usuaris mercès a la utilització de tecnologies pròpies de l'anomenada web 2.0, que permet deixar comentaris a qualsevol dels articles que hi apareixen o bé generar feeds RSS de manera que cada usuari rebi directament a la seva bústia de correu o servei agregador les informacions del seu interès: llibres sobre el Pallars, noves pel·lícules, novetats en literatura infantil i juvenil, etcètera… En els sis mesos que porta en funcionament s'han penjat més de 300 registres en aquesta pàgina web, que ha rebut un important nombre de visites, superior a les 3000. Comptem, però, amb l'aportació dels usuaris, que ens poden fer arribar els seus comentaris i suggerències a la nostra bústia de correu-e (biblioteca.sort@gencat.net) amb la voluntat de continuar millorant i ampliant el servei.

[@more@]

Quant a bibliosort

Av. Comtes del Pallars, 41 25560 SORT (Lleida) Tel. 973 621 066 Fax 973 620 064 biblioteca@sort.cat De dilluns a divendres, de 17 a 21 h
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.